محققان كشور هشدار دادند

شكست پروژه پرورش ماهیان در قفس در صورت رعایت نكردن نكات زیست محیطی دریا

شكست پروژه پرورش ماهیان در قفس در صورت رعایت نكردن نكات زیست محیطی دریا

لیمو بلاگ: هر چند كه توسعه پرورش ماهیان در قفس می تواند به توسعه بینجامد، ولی مطالعات پژوهشگران پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی نشان میدهد كه در صورت عدم رعایت نكات زیست محیطی دریا این پروژه ها با شكست مواجه خواهد شد.


به گزارش لیمو بلاگ به نقل از ایسنا دكتر علی مهدی نیا، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی امروز در نشست دستاوردهای پژوهشی حوضه دریای خزر و خلیج فارس كه در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی برگزار شد، با تاكید بر توجه به مقررات زیست محیطی در پرورش ماهیان در قفس، اضافه كرد: در صورتیكه نكات زیست محیطی در پرورش ماهیان در قفس رعایت نشود، با شكست مواجه می شود، به شكلی كه در اسپانیا دستور جمع آوری این قفس ها صادر گردیده است.
وی ورود پساب حاصل از پرورش ماهیان در قفس به محیط آبی، استفاده گسترده از ماهیان هرز برای تغذیه ماهیان، راهیابی گونه پرورشی به محیط دریا و در خطر قرار گرفتن گونه های بومی را از چالش های اجرای پروژه های پرورش ماهیان در قفس دانست و تصریح كرد: اثرات زیست محیطی پرورش ماهیان در قفس بستگی زیادی به گونه ماهیان پرورشی، نوع غذا و عملیات نوزاد گاهی دارد.
مهدی نیا همین طور به چالش های زیست محیطی ناشی از ریزش غذا و مدفوع آبزیان در بستر دریا اشاره نمود و افزود: مواد حاصل از تجزیه متابولیكی بوسیله مدفوع وارد محیط دریا می شود، علاوه بر آن موكوس ها و فلس های كنده شده از ماهیان در هنگام تمیزكاری تورها وارد دریا می شود.
به گفته وی، مطالعات انجام شده در هنگ كنگ نشان میدهد كه به ازای هر تن ماهی ۱.۸ تن مواد مغذی بوسیله تورهای پرورش ماهی وارد محیط دریا می شود.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی، اظهار نمود: علاوه بر آن تركیبات استفاده شده در ساخت قفس ها مانند تثبیت كننده ها، رنگدانه ها، نرم كننده ها و مواد ضد جلبك تورها نیز به داخل آب وارد می شود.

این محقق پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی، اشاره كرد: بررسی های ما نشان میدهد كه درباب مواد مغذی لازم است كه علاوه بر بررسی تغییرات اقلیمی به سطح تروفیكی مناطق و اعماق مختلف توجه گردد، چون مكان مناسب استقرار قفس باید برمبنای تروفیكی آن منطقه صورت گیرد و مكان هایی كه دارای سطح تروفیكی بالایی هستند، امكان شكوفایی جلبكی را بعد از فعالیت آبزی پروری خواهند داشت.
وی افزود: در دسترس بودن سیلیس محلول می تواند تاثیر بارزی بر روی گونه های غالب جوامع فیتوپلانكتون داشته باشد.
به گفته وی، نتایج مربوط به سیلیكات با گزارش سازمان شیلات همخوانی خوبی دارد، ولی در بیشتر ایستگاه ها با افزایش عمق، از سطح به عمق میزان سیلیكات افزایش قابل توجهی نشان میدهد.
مهدی نیا، نیترات را یكی از مهمترین منابع ازت برای شكوفایی فیتو پلانكتون ها در زیست بوم دریایی دانست و اضافه كرد: بررسی ما نشان داد كه در تمام ایستگاه ها میزان نیترات آب در عمق بیشتر است.
به گفته وی، میزان نیترات با افزایش عمق بیشتر شده است.




منبع:

1398/11/13
08:15:38
5.0 / 5
4343
تگهای خبر: پژوهش , سازمان
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵