برای نخستین بار؛

حالت پنجم ماده در ایستگاه فضایی بین المللی به وجود آمد

حالت پنجم ماده در ایستگاه فضایی بین المللی به وجود آمد

لیمو بلاگ: برای اولین بار پژوهشگران در ایستگاه فضایی بین المللی و در میكروگرانش، چگالش بوز-انیشتین یا حالت پنجم ماده را ایجاد كردند.



به گزارش لیمو بلاگ به نقل از دیلی میل، برای اولین بار پنجمین حالت ماده که به نام چگالش بوز انیشتین(BEC) نیز شناخته می شود در ایستگاه فضایی بین المللی و حالت میکروگرانش بوجود آمد.
چگالش بوز-انیشتین حالتی از ماده است که در آن، یک گازِ رقیقِ بوزون را تا دمای بسیار پایین و نزدیک به صفر درجه مطلق سرد می کنند. چگالش بوز-اینشتین بسیار شکننده و سرعت عبور نور در آن خیلی کم است. بنا بر این پژوهشگران به سختی می توانند آنرا روی زمین ایجاد کنند برای اینکه گرانش زمین با میدان های مغناطیسی لازم برای نگهداشتن وضعیت چگالش بوز-انیشتین و مطالعه آن توسط دانشمندان، تداخل دارد.
ایجاد چنین حالت نادری از ماده در ایستگاه فضایی بین المللی، به مطالعه این وضعیت در حالتی کمک می نماید که در زمین ممکن نیست و دلیل این امر نیز تاثیر گرانش بر اتم ها است.
پژوهشگران ناسا با بهره گیری از محیط میکروگرانش فضا توانستند خاصیت های این حالت ماده را بررسی نمایند.
رابرت تامسون محقق ارشد این پژوهش در ناسا می گوید: میکرو گرانش به ما اجازه داد تا اتم ها را با نیرویی ضعیف تر محبوس نماییم، برای اینکه مجبور نبودیم در مقابل گرانش از آنها محافظت نماییم.
این تحقیق در ژورنال Nature منتشر و در آن به چند اختلاف میان خاصیت های BEC به وجود آمده روی زمین و در ایستگاه فضایی بین المللی اشاره شده است.
به عنوان مثال BEC که در آزمایشگاه های زمینی به وجود آمده فقط چند میلیونم ثانیه دوام دارد و به سرعت از هم می پاشد. اما BEC به وجود آمده در ایستگاه فضایی بیش از یک ثانیه دوام آورد و پژوهشگران توانستند خاصیت های آنرا بررسی نمایند.


منبع:

1399/03/23
15:22:56
5.0 / 5
2472
تگهای خبر: بین المللی , پژوهش
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳