در چالش نوآوری پیگیری می شود

رفع چالش یكی از اشكالات تایر با نانومواد

رفع چالش یكی از اشكالات تایر با نانومواد

به گزارش لیمو بلاگ به منظور افزایش چسبندگی محل بلت سیمی در تایر خودرو ها یكی از شركت های بخش خصوصی با همكاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو چالش نوآوری با عنوان «چالش كاهش جدایش سیم فلزی از آمیزه لاستیكی و افزایش چسبندگی آن در محل بلتِ تایر TBR با استفاده از نانومواد» را برگزار می نماید.


به گزارش لیمو بلاگ به نقل از ایسنا، در ادامه چالش های نوآوری و فناوری نانو با هدف توسعه راهکارهای حل مشکلات صنعتی و رفع نیازهای فناورانه کشور، یکی از شرکت های تولید کننده تایر خودرو با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو مبادرت به برگزاری یک چالش نوآوری در پلت فرم آی چلنج (www.ichallenge.ir) کرده و در آن به دنبال توسعه راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو برای افزایش چسبندگی محل بلت سیمی است.
یکی از اشکالات ناوگان حمل بار و مسافر در سال های قبل دشواری نصب تایر به دلیل استفاده از تیوب و فلاپ بود. علاوه بر این مورد وزن مجموعه محور، رینگ های فولادی و تایرها هم سبب بالا رفتن وزن خودرو و کاهش ظرفیت حمل بار و مسافر می شوند. به منظور رفع این مشکلات نسل جدید تایرهای TBR تمام سیمی یا «تایرهای رادیال» جهت استفاده در انواع وسایل حمل بار و مسافر وارد بازار شد.
در ساخت این گونه تایرها از الیاف نخی یا سیم های فولادی با روکش برنجی استفاده شد و به تولیدکننده امکان بهینه سازی خیلی از خواص فیزیکی تایر مانند استحکام، سفتی، مدول کششی، پایداری و یکنواختی ساختار را می دهند.
در این راستا این شرکت با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به دنبال توسعه راهکارها و روش هایی مبتنی بر فناوری نانو برای افزایش چسبندگی محل بلت سیمی است؛ به صورتی که نانوفیلرها یا نانوکامپوزیت های موجود در آمیزه بتوانند با سطحِ پوشش داده شده سیم برهم کنش دهند یا با ایجاد پیوند عرضی سبب افزایش استقامت فصل مشترک شوند.
بنابر اعلام دبیرخانه چالش های فناوری و نوآوری نانو شرکت های دانش بنیان، دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و سایر پژوهشگران و فناوران علاقمند تا تاریخ ۱۵ شهریورماه فرصت دارند طرح مفهومی اولیه خویش را به دبیرخانه چالش ارسال نمایند.
بعد از اتمام مهلت ثبت طرح ها و غربال آنها (ارزیابی اولیه غیرحضوری)، داوری حضوری طرح ها صورت خواهد گرفت و سرانجام طرح های برگزیده به مرحله دوم راه خواهند یافت. برگزیدگان مرحله نخست، ۳ ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود بسازند یا نمونه اولیه خویش را تکمیل کنند. شرکت کنندگان برگزیده در مرحله اول، در جریان مرحله دوم چالش (ساخت نمونه آزمایشگاهی) به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود تا سقف ۷ میلیون تومان تسهیلات حمایتی شامل کمک هزینه نقدی و اعتبار استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو را طی مرحله دوم دریافت خواهند کرد. دریافت تایید فنی نمونه های اولیه در این مرحله منوط به تکمیل مستندات آزمایشگاهی و عرضه نتایج آزمون های تعیین شده خواهد بود. برنده نهایی چالش علاوه بر جوایز نقدی ۳۰ میلیون تومانی، می تواند از سایر حمایت های تجاری سازی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بهره مند شود.



1399/05/29
13:53:49
5.0 / 5
1727
تگهای خبر: پژوهش , تولید , خدمات , خودرو
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲