در همایش بیوالكترومغناطیس دانشگاه علم و صنعت اعلام شد

در دریای میدان های مغناطیسی غوطه وریم

در دریای میدان های مغناطیسی غوطه وریم

به گزارش لیمو بلاگ استاد دانشكده مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینكه ما بدون آنكه منازل را به فناوری اینترنت اشیا مجهز نماییم، با تجهیزات خانگی فعلی و آنتن های BTS در دریایی از میدان های مغناطیسی غوطه ور هستیم، اظهار داشت: علاوه بر آنكه این امواج احتمال بروز بیماری هایی چون سرطان را می افزایند، گزارش هایی نیز از بی حس شدن پاها و دست ها و سردرد و داغ شدن گوش و مغز به ما ارسال شده است.


به گزارش لیمو بلاگ به نقل از ایسنا، دكتر احمد چلداوی در همایش "بیوالكترومغناطیس" كه در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، با تاكید بر اینكه ما در دریایی از میدان های مغناطیسی غوطه ور هستیم، اضافه كرد: ماهیت امواج الكترومغناطیسی مجهول است و از این امواجی كه دیده نمی گردد، ابزارهای ارتباطی ساخته ایم و این امواج دارای اثرات حرارتی و غیر حرارتی است.
وی به اثرات میدان مغناطیسی لوازم خانگی اشاره نمود و تصریح كرد: میزان تشعشعات میدان مغناطیسی كامپیوتر ۶۲.۵ ولت بر متر، یخچال ۲۴.۳ ولت بر متر، كتری برقی ۲۲ ولت بر متر و ماكروویو ۲۸.۵ ولت بر متر است.
چلداوی با اشاره به اینكه لامپ های كم مصرف نیز دارای تشعشعات ضعیفی هستند، اظهار نمود: فركانس مركزی اسپكتروم روی ۵۲.۱۷ كیلوهرتز تنظیم شده است. هر خانه اسپكتروم در محور افقی برای ۱۰ كیلوهرتز روی محور عمومی و ۱۰ دی بی است. همانگونه كه دیده می شود، دامنه طیف مزاحم از حالت قبل كمی ضعیف تر حدود ۶۷ دی بی در فركانس مركزی اسپكتروم تولید شده است.
بگفته این استاد دانشگاه علم و صنعت، میدان های مغناطیسی حتی در محافظ وسایل برقی مورد استفاده در منازل نیز اندازه گیری شده است.
چلداوی اشاره كرد: این میزان میدان مغناطیسی در حالی در خانه ها وجود دارد كه هنوز منازل مسكونی به فناوری اینترنت اشیا (IOT) مجهز نشده اند.
این محقق حوزه مهندسی برق، خطوط انتقال فشار قوی با اشاره به راه اندازی بعضی از شهرك ها در زیر خط انتقال نیرو، اشاره كرد: در زیر خط انتقال، شدت میدان تا ۳ برابر حد استاندارد است و كمی كه از خط انتقال دور شویم، شدت میدان سریعا افت می كند تا جایی كه اگر فاصله بیشتر از ۳ تا ۴ متر باشد، شدت میدان به كمتر از ۱۰ تا ۲۰ درصد حد استاندارد كاهش پیدا می كند.
وی افزود: ولی با توجه به این كه خطوط انتقال دارای قوس هستند، در میان دو دكل كه كمترین فاصله با زمین وجود دارد، بیشترین مقدار (حدود ۳ برابر حد استاندارد) به دست می آید و هر چه به دكل ها نزدیك شویم شدت میدان كاهش یافته و به كمتر از ۵۰ درصد نزدیكی دكل ها می رسد.
چلداوی با انتقاد نسبت به صدور استانداردها برای تجهیزات مخابراتی، اظهار داشت: استانداردهایی برای تجهیزات مخابراتی تدوین و تا حدودی برای تشعشع ایمن مشخص شده است، ولی این حدود تعیین شده تا چه میزان دقیق هستند؟
وی بیشترین مضراتی كه از میدان های مغناطیسی متوجه انسان است را ناشی از تلفن های همراه دانست و دامه داد: علاوه بر منازل، در سطح شهر نسل های مختلف مخابرات سیار با فركانس های بالا نصب شده، در صورتیكه بر روی آنها تحقیقات حوزه سلامت كم انجام شده است.
چلداوی اظهار نمود: ما در دریایی از امواج از ۵۰ هرتز تا توان های بالا كه با نصب نسل پنجم تلفن همراه كه به زودی اجرایی می شود، مواجه هستیم.
وی با اشاره به وجود میلیون ها كاربر و آنتن های BTS در دنیا، اشاره كرد: برای ایجاد ارتباط كاربران نیاز به افزایش آنتن های BTS است كه این امر بروز برخی بیماری ها را به دنبال دارد.
چلداوی از ارائه گزارش های بروز سردرد، بی حس شدن پاها، گرم شدن لاله گوش، بروز عصبانیت های شدید و گرم شدن مغز ناشی از استفاده موبایل آگاهی داد و تصریح كرد: دراین زمینه چندین سوال وجود داد كه از آن جمله می توان به "آیا سطح تشعشع از BTS ها باید برای ما مهم باشد"، "آیا كودكان بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر قرار دارند"، "ارتباطی بین بروز سرطان یا دیگر مرض های سخت و تشعشعات امواج RF وجود دارد"، "آیا BTS ها مورد تست استاندارد قرار می گیرند"، اشاره نمود. در این زمینه باید حقایق گفته شود و لازم است تا NGO ها وارد شوند.
وی با اشاره به اینكه پاسخ سوال درباب تست آنتن های BTS مثبت است، اظهار داشت: اینكه آیا این تست ها برای ارزیابی این آنتن ها كافی است یا خیر، باید بگویم خیر؛ چون از هر مدل آنتن تنها یك نمونه آن مورد تست قرار می گیرند.
چلداوی به عوارض ناشی از قرار گرفتن انسان در میدان های مغناطیسی اشاره نمود و اظهار داشت: به سبب اندازه كوچكتر مغز، پوست ظریف تر، استخوان های جمجمه باریك تر و حجم كمتر سلول خونی و قابلیت هدایت بیشتر سلول های عصبی كودكان و نوجوانان، میزان انرژی جذب شده از امواج تلفن همراه در آنها نسبت به افراد بالغ بیشتر است و از آنجایی كه تكثیر سلول ها در كودكان سریع تر صورت می گیرد، امكان بروز سرطان های مهلك تری را در آنها به وجود می آورد.
استاد دانشكده مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت به بیان اثرات امواج الكترومغناطیس بر روی موجودات زنده پرداخت و تصریح كرد: یكی از پروژه های مطالعاتی ما بر روی موش بوده است و نتایج نشان داد كه با قرار دادن موش ها در معرض میدان های الكترومغناطیسی گرفتار استرس شدند. این نتیجه روی حشرات (سوسك) نیز به دست آمد.
وی افزود: روش تحقیق در این پروژه به این صورت است كه بمنظور بررسی تاثیر امواج الكترومغناطیسی بر اضطراب و رفتارهای حركتی، ساختارهایی طراحی شد كه می توان اضطراب را با حركت موش در این ساختارها به صورت پارامتری تعریف كرد. بر این اساس بمنظور بررسی اضطراب و رفتارهای حركتی از ساختارهای ماز مرتفع به علاوه شكل و آزمایش محیط باز استفاده كردیم.
چلداوی اشاره كرد: رفتار احساسی و جستجوگری موش نیز به وسیله آزمایش محیط باز مورد بررسی قرار گرفت. محیط آزمایشی از یك سطح مربعی چوبی است كه با دیواره هایی احاطه شده اند. كف آن از شیشه سخت ساخته شد تا حركت بسادگی صورت گیرد. این سطح توسط خط های سیاه نازكی به چند قسمت با اندازه های مساوی تقسیم و به صورت مربع با اندازه یكسان رنگ آمیزی شدند، ضمن آنكه در این ساختار یك دوربین فیلمبرداری قرار داده شد تا رفتار حركتی موش مشاهده و ضبط شود. در این محیط موش اجازه دارد آزادانه حركت نماید، ولی در بخش هایی از این ساختار به موش تشعشعی وارد می شد.




منبع:

1398/11/09
20:03:07
5.0 / 5
4140
تگهای خبر: اینترنت , تولید , دانشگاه , فناوری
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳