توسعه فناوری تولید آب آشامیدنی به شیوه الکترودیالیز معکوس
لیمو بلاگ: در تولید آب آشامیدنی به شیوه الکترودیالیز معکوس، از مواد شیمیایی استفاده نمی گردد و مصرف انرژی آن بسیار پائین است.
به گزارش لیمو بلاگ به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تولید آب آشامیدنی از پهنه های لب شور بوسیله سیستم الکترودیالیز معکوس، به یکی از مرسوم ترین شیوه های تولید آب در کشورهای مختلف جهان تبدیل گشته است. در این شیوه، جریان الکتریسیته، به یون های موجود در آب جهت داده و زمینه حذف آنها را فراهم می آورد. در نتیجه این عملیات، آب شور تا حدود 95 درصد تصفیه شده و طی آن، از مواد شیمیایی چندانی مورد استفاده قرار نمی گیرد. البته یکی دیگر از مزایای بسیارمهم این شیوه، کاهش مصرف انرژی در قیاس با دیگر موارد مشابه است. به سبب این مزایا، اقبال تولید آب آشامیدنی به وسیله الکترودیالیز معکوس، از دیگر روش های مشابه بیشتر شده و اکنون کشورهای بسیاری در جهان، از این شیوه، بهره برداری های لازم را به عمل می آورند. الکترودیالیز معکوس در ایران نیز مورد استفاده قرار گرفته است. باتوجه به کمبود منابع آب آشامیدنی در کشور و تهدیدی که کشور دراین زمینه برای سالیان آینده مواجه می باشد، زمینه سازی برای توسعه این فناوری، از ضرورت بسیاری برخوردارست. برمبنای همین نیاز، کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، به پشتیبانی از طرح های این حوزه پرداخته است. همچون این طرح ها که طی ماه های گذشته مورد حمایت این کارگروه قرار گرفته است، توسعه فناوری نمک زدایی آب با بهره گیری از سیستم الکترودیالیز معکوس در استان مرکزی است. برای توسعه این فناوری یکی از شرکت های فعال در این عرصه حمایت شده است. بنا به گسترش این فناوری در کشور و لزوم گذر از مشکل تامین آب آشامیدنی، کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از طرح های نوآورانه و فناورانه این حوزه در امسال، حمایت های لازم را به عمل خواهد آورد.
منبع: لیمو بلاگ
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب