توسط محققان دانشگاه های علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری و تربیت مدرس صورت گرفت؛

تولید آب شیرین با کمترین مخاطرات زیست محیطی

تولید آب شیرین با کمترین مخاطرات زیست محیطی

به گزارش لیمو بلاگ، پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با همکاری محققان دانشگاه تربیت مدرس تهران، موفق به تولید آب شیرین با استفاده از ترکیب سامانه های اسمز معکوس و خورشیدی با کمترین مخاطرات زیست محیطی شدند.


به گزارش لیمو بلاگ به نقل از ایسنا، محققان این دانشگاه با همکاری محققان دانشگاه تربیت مدرس تهران به سرپرستی دکتر علی متولی عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، در رساله کارشاسی ارشد محسن نصرالهی، به منظور نمک زدایی از آب شور و تولید آب شیرین از روش های تغییر فاز (سیستم های حرارتی خورشیدی شامل تقطیری آبشاری با متمرکزکننده سهموی خطی، تقطیری با متمرکزکننده بشقابی و تقطیری خلا با متمرکزکننده سهموی خطی) و غشایی (اسمز معکوس با منبع انرژی تجدیدناپذیر و با منبع انرژی تجدیدپذیر خورشیدی) استفاده کردند.
متولی ضمن اشاره به این که روش های به کار گرفته شده در گذشته مبتنی بر انرژی های تجدیدناپذیر بوده و عمدتا آلاینده های فراوانی تولید می کرد، اظهار داشت: در پژوهش حاضر محققان با بکارگیری انرژی تجدیدپذیر خورشیدی و نقش آن در تولید آب شیرین، عملکرد دستگاههای طراحی و ساخته شده را بر مبنای انرژی مصرفی و همینطور مخاطرات زیست محیطی کاهش دادند.
وی در این حوزه بیان داشت: با عنایت به نقش بی بدلیل انرژی و آب در زندگی امروزه بشر و با عنایت به موقعیت استراتژیک کشور ایران در زمینه بهره مندی از انرژی خورشیدی و همینطور کمبود آب شیرین در خیلی از مناطق کشور بخصوص مناطق جنوبی کشور، لازم است با تحقیقات گسترده در زمینه توسعه و بکارگیری این انرژی تجدیدپذیر و ضرورت استفاده از این انرژی در تولید آب شیرین در مناطق کم برخودار، میزان دسترسی به آب شیرین در کشور افزایش پیدا کند.
نتایج این پژوهش که به راهنمایی دکتر متولی و مشاوره دکتر احمد بناکار و دکتر مهدی منتظری انجام شد، نشان داد که کمترین میزان رده های خسارت محیط زیستی در روش اسمز معکوس با استفاده از منبع انرژی خورشیدی اتفاق می افتد، به صورتی که با تغییر انرژی از حالت فسیلی به تجدیدپذیر میزان خسارات زیست محیطی به میزان 91 درصد کاسته می شود.
به گزارش اداره روابط عمومی وزارت علوم، نتایج این پژوهش در یکی از معتبرترین مجلات جهان با نام Desalination با ضریب تأثیر 211/11 به چاپ رسید.



1401/09/09
10:17:28
5.0 / 5
419
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دانشگاه , سیستم
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳