در پژوهش محققان دانشگاه تهران صورت گرفت؛

بررسی تأثیر استفاده از مکمل های غذایی در ورزشکاران رشته کراس فیت

بررسی تأثیر استفاده از مکمل های غذایی در ورزشکاران رشته کراس فیت

لیمو بلاگ: پژوهش تازه محققان دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران، به تأثیر مکمل های غذایی بر ورزشکاران کراس فیت می پردازد.



به گزارش لیمو بلاگ به نقل از دانشگاه تهران، دکتر فاطمه شب خیز، دانشیار دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران، در رابطه با لزوم این مطالعه توضیح داد: کراس فیت شامل وزنه برداری، پاورلیفتینگ و ژیمناستیک در ترکیب های مختلف اضافه بار و تکرارها با دوره استراحتی محدود بین ست های تمرینی است. با عنایت به تازگی ورزش کراس فیت، مطالعات کمی در مورد تاثیر استراتژی های تغذیه ای بر پاسخ حاد به این نوع فعالیتهای ورزشی انجام شده است.
این متخصص فیزیولوژی ورزشی در رابطه با جزئیات این پژوهش، اظهار داشت: در این مطالعه تاثیر مصرف کافئین و سدیم بی کربنات، به صورت جداگانه و ترکیبی، بر عملکرد و میزان فشار درک شده در طول پروتکل تمرینی سیندی (Cindy) در شرکت کنندگان کراس فیت آزموده شده است. در جریان این آزمایش، محققان و اشخاص مورد آزمایش از محتوای کپسول های حاوی مکمل و دارونما آگاه نبودند. ۲۰ ورزشکار کراس فیت در پنج وضعیت شامل کنترل (بدون مداخله)، دارونما، کافئین، بی کربنات سدیم، و کافئینن+سدیم بی کربنات قرار گرفتند. بین هر جلسه اندازه گیری ۷ روز برای پاک سازی در نظر گرفته شد تا اثر مکمل مصرف شده توسط افراد در هر وضعیت کاملا پاک شود. پیش از تکمیل پروتکل سیندی، کپسول های حاوی ۶ میلی گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، ۵۰ دقیقه پیش از تمرین سیندی مصرف شد، در حالیکه ۰.۳ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن سدیم بی کربنات به مدت سه روز و ۱۲۰، ۹۰ و ۶۰ دقیقه پیش از تمرین سیندی مصرف شد. عملکرد، میزان فشار درک شده، توان عضلانی، قدرت گرفتن دست و حداکثر ضربان قلب قبل و اندکی بعد از اتمام پروتکل سیندی اندازه گیری شد.
دانشیار دانشکده علوم ورزشی و تندرستی در توضیح فرایند این پژوهش، اظهار داشت: بعد از انتخاب نمونه، یک جلسه توجیهی برای شرکت کنندگان در تحقیق برگزار شد و شرایط اجرا، تست گیری، نحوه مصرف مکمل ها و رعایت نکاتی در رابطه با تغذیه، خواب و نکات بهداشتی در جهت پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا برای آنها توضیح داده شد. مکمل ها بوسیله ی یک داروساز مستقل تهیه و برای اطمینان از اطلاع نیافتن محققان و شرکت کنندگان در بسته بندی های مجزا با کد معرف هر آزمودنی قرار داده شد. شرکت کنندگان به صورت تصادفی در وضعیت های آزمایش قرار داده شدند تا اثرات احتمالی متغیرهای تمرین در طول دوره مطالعه، کنترل شود. برای محاسبه تغییرات شبانه روزی، تمام ارزیابی ها به صورت هم زمان (بین ساعت ۹ بامداد تا ۱۲: ۳۰ پس از ظهر) و در یک روز یکسان از هفته، طی ۵ هفته انجام شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در رابطه با نتایج این تحقیق، اظهار داشت: عملکرد شرکت کنندگان کراس فیت در طول پروتکل سیندی، با مصرف کافئین، سدیم بی کربنات و کافئین+سدیم بی کربنات به صورت قابل توجهی بهبود نیافت، اما میزان درک فشار در حین و در انتها اجرای پروتکل سیندی با مصرف کافئین+سدیم بی کربنات در مقایسه با دارونما و کنترل به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کرد. ارتفاع پرش عمودی و قدرت گیرش دست بین وضعیت ها تفاوت قابل توجهی نداشت. همچنین، ضربان قلب بیشینه به دنبال مصرف کافئین، سدیم بی کربنات و کافئین+سدیم بی کربنات نسبت به وضعیت کنترل به صورت بارزی بیشتر بود. در نتیجه ورزشکاران کراس فیت می توانند از اثرات انرژی زای کافئین و سدیم بی کربنات به صورت جداگانه یا توأم بهره بگیرند.
نتایح این پژوهش که با همکاری دکتر شب خیز، امیرحسین ضیائیان، دانش آموخته گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران و مارتین هافماستر از مونیخ آلمان انجام گرفته، اخیرا در نشریه Journal of the International Society of Sports Nutrition انتشار یافته و از راه پیوند زیر دست یافتنی است:
Supplementation of caffeine and sodium bicarbonate together could not improve performance and performance-related factors in CrossFit participants: a randomized، double-blind، placebo-controlled study


منبع:

1402/05/01
10:19:32
5.0 / 5
292
تگهای خبر: Sports , پژوهش , دانشگاه , شركت
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴