صادرات محصولات دانش بنیان ایران به آفریقا باید افزایش یابد
به گزارش لیمو بلاگ، رییس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی اظهار داشت: باید با برنامه ریزی دقیق و هماهنگی میان دستگاه های مختلف، مسیر حضور شرکت های دانش بنیان ایرانی در بازار آفریقا هموار شود.
به گزارش لیمو بلاگ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ششمین رویداد فرصت فردا» بامداد امروز (۱۶ مهرماه) با حضور حسین روزبه، رییس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی، تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی و تعدادی از کنشگران اقتصادی، فناور و دانش بنیان، همراه با حضور مجازی سفرای ایران در کشورهای آفریقایی در خانه فناوری و نوآوری ایران برگزار گردید.
این رویداد با هدف معرفی ظرفیتهای تجاری و فناورانه قاره آفریقا، بررسی ابزارهای حمایتی معاونت علمی برای صادرات شرکتهای دانش بنیان، و انتقال تجربه شرکتهای فعال در زمینه صادرات به این قاره برپا شد.
حسین روزبه، رییس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی در این جلسه با تاکید بر ضرورت بازبینی در نگاه کشور به قاره آفریقا، اظهار داشت: آفریقا قاره ای سرشار از منابع طبیعی، نیروی انسانی جوان و بازارهای نوظهور است، اما متاسفانه در چهار دهه گذشته از ظرفیتهای گسترده این منطقه غفلت شده است. حال زمان آن رسیده که با برنامه ریزی دقیق و هماهنگی میان دستگاه های مختلف، مسیر حضور شرکتهای دانش بنیان ایرانی در این بازار پویا هموار شود.
وی اضافه کرد: سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی به عنوان بازوی تخصصی معاونت علمی در زمینه بین الملل، تلاش دارد با تشکیل شبکه اقدام مشترک، از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان برای توسعه صادرات و تعاملات فناورانه با کشورهای آفریقایی استفاده نماید. هدف ما رقابت با کنشگران اقتصادی نیست، بلکه حمایت و تسهیل هماهنگی میان نهادهای مختلف برای توسعه بازارهای صادراتی است.
در ادامه، تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز ضمن اشاره به وضعیت صادرات شرکتهای دانش بنیان اظهار داشت: هم اکنون حدود هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان کشور سابقه تجارت خارجی دارند که از میان آنها حدود ۵۰۰ شرکت بصورت فعال در حوزه صادرات فعالیت می نمایند. با این وجود، حجم صادرات محصولات دانش بنیان ایران به آفریقا هنوز کمتر از ۵۰ میلیون دلار در سال است، در صورتیکه ظرفیت شرکتهای ما چندین برابر این میزان است.
وی اضافه کرد: معاونت علمی در چند گام برای پیشرفت صادرات برنامه ریزی نموده است. نخست، شناسایی شرکت هایی است که از نظر کیفیت و رقابت پذیری قابلیت صادرات دارند. سپس در دو محور اصلی شامل گرفتن استانداردها و گواهی های بین المللی و پیشرفت توان رقابتی از نظر قیمت، از آنها حمایت ویژه خواهیم کرد. گام بعدی نیز تسهیل صادرات این شرکت ها به کشورهای هدف، با همکاری خانه های نوآوری ایران، سفارتخانه ها و سایر دستگاه های ذی ربط است.
امرایی ضمن اشاره به بازار گسترده و ظرفیتهای متنوع قاره آفریقا اضافه کرد: با عنایت به جمعیت جوان، نیازهای فناورانه و فرصت های اقتصادی در آفریقا، خیلی از محصولات دانش بنیان ایران خصوصاً در حوزه تجهیزات پزشکی، داروهای خاص، واکسن های دامی و صنایع انرژی می تواند در این بازار جایگاه ویژه ای پیدا کند. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد افزایش قابل توجه حضور شرکتهای ایرانی در این بازار باشیم.
در بخش دیگری از نشست، راضیه کهنسال، مدیر کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز ضمن اشاره به اهداف این رویداد اظهار داشت: ششمین نشست فرصت فردا با تأکید بر قاره آفریقا انجام شد تا مسیر ورود شرکتهای دانش بنیان ایرانی به این بازارها تسهیل شود. در این برنامه سعی کردیم از تجربیات سفرا، نمایندگان دولتی و کنشگران تجاری استفاده نمائیم تا چالش های صادرات به آفریقا به فرصت های واقعی تبدیل گردد.
وی تاکید کرد: این نشست ها بستری برای شبکه سازی میان کنشگران حوزه دانش بنیان و توسعه راهکارهای عملی برای کاهش ریسک های حضور در بازارهای بین المللی است. هدف ما اینست که شرکتهای دانش بنیان ایرانی به صادرکنندگان برتر محصولات فناورانه به قاره آفریقا تبدیل شوند.
گفتنی است ششمین رویداد فرصت فردا در ادامه سلسله نشست هایی است که با هدف شناسایی بازارهای هدف و گسترش تعاملات فناورانه شرکتهای دانش بنیان ایرانی با جهان، به همت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی و با همکاری معاونت توسعه شرکتهای دانش بنیان انجام می شود.
در بخش دیگری از این رویداد، سفرا و رایزنان بازرگانی کشورمان در قاره آفریقا به بیان الزامات و معرفی خاصیت های این قاره بمنظور راهنمائی شرکت ها برای حضور موفق در این قاره پرداختند. همین طور در ادامه این جلسه، پنل تجربه با هدف ارایه تجربیات صادارتی به قاره آفریقا توسط مدیران و کنشگران کسب وکارهای دانش بنیان، فناور و صنایع ارایه شد که زمینه را برای آشنایی شرکت ها با چندوچون صادرات به کشورهای این قاره فراهم نمود.
با وجود این، حجم صادرات محصولات دانش بنیان ایران به آفریقا هنوز کمتر از ۵۰ میلیون دلار در سال است، در صورتی که ظرفیت شرکتهای ما چندین برابر این میزان است. نخست، شناسایی شرکت هایی است که از نظر کیفیت و رقابت پذیری قابلیت صادرات دارند. در قسمت دیگری از این رویداد، سفرا و رایزنان بازرگانی کشورمان در قاره آفریقا به بیان الزامات و معرفی خاصیت های این قاره بمنظور راهنمایی شرکت ها برای حضور موفق در این قاره پرداختند.
منبع: لیمو بلاگ
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب