نیلی در مراسم ترحیم پدر علم كویرشناسی:
غلبه بر ابرچالش ها جز با علم و تحقیق قابل حل نیست
به گزارش لیمو بلاگ رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر این که دکتر کردوانی همیشه با شیوه ها و زبان و قلم شیوا اهتمام در پند و اندرز تصمیم سازان در حوزه توجه به ثروت های طبیعی و حراست و حفاظت از آن داشت، اظهار داشت: امیدوارم همگان به این امر برسند که غلبه بر ابر چالش های کشور جز از مسیر علم و تحقیق قابل حل نخواهد بود.
به گزارش ایسنا دکتر محمود نیلی احمدآبادی در مراسم ترحیم پروفسور پرویز کردوانی که بصورت آنلاین در دانشگاه تهران برگزار شد، با اعلان اینکه درگذشت پروفسور کردوانی برای جامعه علمی، مردم ایران، پژوهشگران و متخصصان حوزه محیط زیست مایه تاسف و تاثر است، اضافه کرد: خیلی مشکل است که بتوان فرد دیگری را برای جایگزینی وی پیدا کرد، ولی با روح بزرگی که ایشان داشتند و تلاش ها و خدماتی که برای تربیت نیروهای متخصص کردند، شاید بتوان جایگزینی برای وی یافت.
وی با تاکید بر این که کشور به شدت به افرادی مانند پروفسور کردوانی نیازمند است، اظهار نمود: دانشگاه تهران بعنوان دانشگاه نسل چهارم یکی از با اهمیت ترین وظایف و مسئولیت اجتماعی خودرا بر مشارکت دادن جامعه در جهت توسعه فرهنگ و ارزش ها، توسعه کشور و توسعه پایدار قرار داده است؛ چونکه امروز ما پذیرفته ایم که توسعه پایدار بسیار مهمست و اهمیت محیط زیست را درک کرده ایم و نگرانی آب و آلودگی ها هستیم.
نیلی اشاره کرد: این در حالیست که دکتر کردوانی در زمانی که در کشور مبادرت به توسعه بی محابا و بی پروا کرده بود، نسبت به آن ابراز نگرانی کرده و تمرکز خودرا بر آب، محیط زیست و توسعه پایدار قرار داده بود و همیشه با شیوه ها و زبان و قلم شیوا اهتمام در پند و اندرز تصمیم سازان در حوزه توجه به ثروت های طبیعی و حراست و حفاظت از آن داشت.
رییس دانشگاه تهران، افزود: متاسفانه به آن مقدار که دکتر کردوانی دراین زمینه تلاش می کرد، نتیجه ای نگرفت و امیدوارم همه کسانی که در این عرصه ها فعالیت می نمایند، یک دفعه دیگر سخنان وی را مرور و در اقدامات و تصمیم گیری های خود، آنها را لحاظ کنند.
نیلی احمدآبادی، اشاره کرد: دانشگاه تهران در امتداد مسئولیت اجتماعی خود، دکتر کردوانی را بعنوان نمونه ای از اساتید و محققانی که به تحقیق توجه داشته است، به جامعه معرفی می کند؛ کسی که هم در زمینه علمی فعالیت داشته و هم از جامعه به دور نبوده و هر چه که از علم می اندوخت در جامعه پیاده می کرد.
وی شناخت منابع طبیعی کشور و تبدیل آن به ارزش افزوده برای ارتقای زندگی مردم را از دیگر خاصیت های شخصیتی دکتر کردوانی عنوان نمود و تصریح کرد: از آنجا که مسایل محیط زیست محدود به یک ناحیه و کشور نمی گردد، بلکه ابعاد جهانی و بین المللی دارد، بدین جهت نقش دکتر کردوانی در بعد بین المللی تعیین کننده است.
نیلی افزود: در زمانی که فعالیت بین المللی دانشگاه ها مطرح نبود، دکتر کردوانی دراین زمینه پیشگام بود به شکلی که با راه اندازی مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی در دانشگاه تهران و ایجاد پایگاه هایی از آن در سایر مناطق کشور از طرف دکتر کردوانی سبب شد که کویر ایران بهتر شناخته و از آن بعنوان سرمایه ملی بیش از پیش محافظت گردد.
رییس دانشگاه تهران، با اعلان اینکه همه ما در دانشگاه تهران به این استاد افتخار می نماییم، اظهار نمود: دانشگاه تهران افتخار دارد که هر ساله با پذیرش و پرورش و تربیت دانش آموختگان، چنین انسان هایی را به جامعه تحویل می دهد و این دفعه سنگینی را بر دوش ما می گذارد که گام های استوارتری دراین زمینه بردارد.
نیلی با تاکید بر این که کشور با ابرچالش های زیادی مواجه است؛ اضافه کرد: امیدوارم همگان به این امر برسند که غلبه بر این ابر چالش ها جز از مسیر علم و دانش و تحقیق قابل حل نیست و این واقعیت مسئولیت سنگین تری را بر دوش ما می گذارد و امیدوارم در این راه کوشاتر باشیم.
منبع: limooblog.ir
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب