دهقانی فیروزآبادی تاكید كرد

لزوم حمایت و تسهیل گری برای شرکت های دانش بنیان سلامت

لزوم حمایت و تسهیل گری برای شرکت های دانش بنیان سلامت

به گزارش لیمو بلاگ، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری در نشست با تعدادی از شرکتهای دانش بنیان تراز در حوزه سلامت و مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بر لزوم حمایت و تسهیل گری برای شرکتهای دانش بنیان سلامت تاکید نمود.


به گزارش لیمو بلاگ به نقل از ایسنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری در این جلسه که با حضور بهرام عین الهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو و تعدادی از شرکتهای برتر و توانمند حوزه تجهیزات پزشکی دارو و درمان برگزار شد، با تکیه بر اینکه باید مسیر تنظیم گری ها، اجرای قانون و بهره مندی از تولیدات مطابق با سیاست های اولویت دار کشور یعنی پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان و اتکا به توانمندی های نوآورانه و فناورانه بومی، تحول پیدا کند؛ اضافه کرد: اینکه دارو باید کیفی باشد، سلامت مردم را به مخاطره نیندازد و از استانداردهای لازم برخوردار باشد، امری اجتناب ناپذیر است و بطور قطع شرکت ها ملزم به رعایت آن هستند، اما ایجاد مسیرهای سختگیرانه، آن هم در شرایطی که شرکت ها از خصوصیت های لازم و کافی برخوردار می باشند و حوزه سلامت کشور به توانمندی آنها نیازی مبرم دارد، امری است که باید مورد بازبینی جدی و تحول واقع شود.
وی ضمن اشاره به حل مشکلات شرکتهای دانش بنیان بزرگ و تثبیت شده، با هدف ارتقای توانمندی؛ اظهار داشت: معتقدیم برای اینکه به مسائل ۱۰هزار شرکت بپردازیم، اگر مسائل و چالش های کلان و راهبردی ۲۰ شرکت بزرگ، اثرگذار و توانمند این حوزه را دقیق و به درستی حل نماییم، مشکلات سایر شرکت ها هم حل و مسیر حرکت آنان هم تسهیل خواهد شد. اگر به صورت ویژه شرکتهای تراز در حوزه تجهیزات پزشکی را مورد حمایت قرار دهیم، بطور قطع این شرکت ها با شناخت از نیازهای بازار، به حل مشکلات این عرصه خواهند پرداخت.
معاون علمی رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: باید کمیته ای ویژه با حضور برخی از فعالان برترین شرکتهای دانش بنیان این حوزه، مسؤلان وزارت بهداشت و معاونت علمی تشکیل گردد تا این مسیر برای حرکت شرکت ها گشوده و هموار شود. این کمیته به صورت مدون و مستمر، جلساتی داشته باشد و به صورت مرتب گزارش روند پیشرفت را اعلام نماید. وقتی جریان دانش بنیان فعال در حوزه سلامت، بخش تنظیم گری و اجرایی در این عرصه بداند که وزیر در دسترس می باشد و در این عرصه پیگیر هستند، بطور قطع شاهد شکل گیری یک خط هموار و شفاف برای حرکت شرکتهای دانش بنیان خواهیم بود. اساسا دستاوردهای این حوزه ماندگار و باقیات صالحاتی برای نقش آفرینانش خواهد بود.
دهقانی فیروزآبادی ضمن اشاره به حمایت جدی مقامات عالی و اسناد بالادستی کشور از جریان تولید علم و فناوری، اظهار نمود: جان انسان ها برخوردار از بالاترین ارزش ها است و حوزه سلامت، حوزه ای است که با جان انسان ها سروکار دارد. رهبر معظم انقلاب، بارها در پشتیبانی از حرکت علمی و فناورانه کشور، صراحتاً فرمودند تا نفس دارم در دفاع از این جریان کوتاه نخواهم آمد. این مسأله بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد که نشان داده است سلامت جامعه در گروی توسعه جریان علمی، فناورانه و دانش بنیان کشور است.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم مکررا خویش را به استانداردها و بایدهای مطرح شده از جانب جامعه جهانی محدود نماییم و در عین حال با محدودیت ها مواجه باشیم، پیشرفت محقق نخواهد شد، اضافه کرد: جریان پیشرفت دنیا در حوزه تجهیزات پزشکی و داروی دنیا مدام درحال حرکت شتابان است و اگر بخواهیم مدام پیرو آن جریان باشیم اساسا بموقع و در نقطه مطلوب قرار نخواهیم گرفت، چونکه هرچه پیش می رویم احیانا عقب افتاده تر، گرفتارتر و وابسته تر خواهیم شد. ازاین رو باید مبتنی بر نیازها، محدودیت ها و اولویت های کشورمان حرکت نماییم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، ضمن اشاره به اینکه جریان حرکتی حوزه سلامت کشور، باید با پذیرش رنج خیلی از تغییرات، میدان را برای تغییر در روندها و پشتیبانی از جریان دانش بنیان ایجاد نماید، افزود: حوزه علوم پزشکی و نظام آموزش پزشکی ما به علت بودن در میدان به توفیقاتی دست یافته، اما در مجموع نسبت به جریان شتابان جهانی، فاصله دارد. این شکاف در حوزه مهندسی و دفاعی، بخصوص در قسمت هایی که فعالان کشور میدان و فضای کافی داشته اند، وجود ندارد و نه تنها عقب ماندگی نداریم، بلکه در بعضی از حوزه ها جلوتر هستیم.
دهقانی فیروزآبادی افزود: اگر فضای فعالیت و بازار مناسب برای توانمندی های داخلی وجود داشته باشد، می توانیم به توفیقات قابل ملاحظه ای دست پیدا نماییم که نمود این اقتدار و توانمندی را در حوزه دفاعی شاهد هستیم؛ اینکه در حوزه پهپادی جزو ۵ کشور نخست قرار داریم، این در شرایطی است که در نظر داشته باشیم در ایام نخست نسبت به حداقلی های دنیا فاصله بسیار زیاد و عقب ماندگی های جدی داشتیم. اما دریافتیم که باید استانداردهای خویش را توسعه دهیم، قواعد خویش را در این عرصه پیاده سازی نماییم. حالا که درچنین جایگاهی قرار داریم، برای ارتقا و حرکت در راه پیشرفت بطور قطع قواعد سختگیرانه تری را اعمال می نماییم. این مثال نشان داده است که باید به هر حال فضا و مجال را در اختیار این زیست بوم قرار داد.
وی افزود: خیلی از سازوکارهای پیچیده و سختگیری ها بلای جان این حوزه و توسعه فناوری ها در حوزه سلامت شده است. باید برای تحول و دستیابی به یک نقطه مطلوب، جراحی هایی صورت دهیم که البته دردها و عوارض خویش را دارد، اما در بعضی موارد جراحی نکردن و تن ندادن به تغییر، منجر به مرگ می شود. با این رویکرد حرکتی و تن ندادن به نقش آفرینی دانش بنیان ها در عرصه دارو با وضعیت جهانی دارو، محدودیت ها، نرخ ارز و دشمنی ها ضد کشورمان، اساسا وضعیت بهتر نخواهد شد و باید نتایج ناگوارتر وضعیت فعلی را در انتظار باشیم.
دهقانی فیروزآبادی، ضمن اشاره به نمونه های موفق و بارز اعتماد به دانش بنیان ها در حوزه سلامت، اظهار نمود: در عمده مواردی که به دانش بنیان ها اعتماد کردیم، نتیجه را هم شاهد بودیم. به صورت مثال خودکفایی در حوزه ونتیلاتورها، به دست دانش بنیان ها صورت گرفت و بدون جسارت و خط شکنی دانش بنیان ها از یک سو و حمایت و اعتماد به فناوری های بومی، چنین موردی ناممکن بود. اگر می خواستیم نگاهی محافظه کارانه و سختگیرانه تر داشته باشیم، بطور قطع چنین توفیقی حاصل نمی شد. این مورد حمایت های جدی دستگاههای اجرایی، نگاه همدلانه در اجرا و همراهی نهادهایی همچون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را می طلبد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، با بیان اینکه عموماً در سیاست ها مشکلی نداریم و چالش های اصلی و عمده در اجرا رخ می دهد، افزود: اهداف خوبی را تعیین می نماییم، فرآیندهای خوبی را پیشبینی و برنامه ریزی می نماییم، اما به طور عمده در اجرا مشکلاتی جدی داریم. هنگامی که سلایق شخصی دخیل می شوند، افراد بر فرآیندها و قوانین تقدم می یابند و این جا است که با مشکلات مواجه می شویم. باید مکانیزم ها به درستی تعریف شود و کمیته ای مصلح و معتمد برای اجرا و نظارت درست بر فرآیندهای تعریف شده، شکل بگیرد. هدف، نیات و سیاست ها همراهانه و همدلانه است، اما لازم است تا نظارت صحیحی بر اجرای آنها صورت بگیرد.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در این جلسه مدیران شرکتهای برتر و توانمند حوزه تجهیزات پزشکی دارو و درمان، مشکلات و دغدغه هایشان را صریح و شفاف با مسؤلان مطرح نمودند.



1402/02/19
21:58:32
5.0 / 5
542
تگهای خبر: پزشكی , تولید , دانش بنیان , سازمان
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴