سه دلیل مهم شکست شرکت ها در مرحله رشدی
لیمو بلاگ: به اعتقاد کارشناس مرکز رشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ˮعدم تکمیل تیم هاˮ، ˮمشکلات تامین سرمایه گذاریˮ و ˮتأمین مالیˮ همچون دلیلهای شکست این تیم ها بشمار می رود و به سبب فرهنگ سازی سالهای اخیر، درصد موفقیت ها نسبت به شکست ها 60 به 40 است.
به گزارش لیمو بلاگ به نقل از ایسنا، سیدحسین حسینیان در حاشیه جلسه سراسری مدیران مراکز رشد که در محل پارک فناوری پردیس برگزار گردید، با اعلان اینکه این مرکز رشد تا حالا میزبان حدود ۱۵۰ شرکت و هسته فناور بوده است، اظهار داشت: برخی از این شرکتها موفق به خروج از مرکز شدند؛ ولی برخی دیگر از شرکتها با شکست مواجه گشتند.
حسینیان اظهار داشت: طبق اساسنامه مرکز رشد، برای شرکت های مستقر در این مرکز بازه زمانی ۶ تا ۹ ماهه به عنوان دوره پیش رشد در نظر گرفته می شود تا فناوران بتوانند ایده خودرا که ممکنست در حد نظریه و یا طرح باشد، به یک نمونه آزمایشگاهی اولیه برسانند.
وی تصریح کرد: دوره رشد شرکتها بین ۳ تا ۵ سال است که تعدادی از شرکتها و هسته های فناور با شکست مواجه می شوند که "عدم تکمیل تیم ها"، "مشکلات تامین سرمایه گذاری" و "تأمین مالی" همچون دلیلهای شکست این تیم ها به حساب می آید.
این کارشناس مرکز رشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار داشت: امروزه به علت اقدامات فرهنگ سازی، فرد یا افرادی که به عنوان نوآور و فناور به مراکز رشد مراجعه می کنند، تنها صاحب یک ایده خام نیستند، بلکه علاوه بر دانش فنی، در عرصه مارکتینگ، سرمایه گذاری، بازاریابی و در عرصه نیازسنجی اطلاعات کامل دارند و محصول خودرا ارائه می کنند؛ بدین جهت درصد موفقیت ها نسبت به شکست ها ۶۰ به ۴۰ است.
وی نرخ موفقیت شرکت های در مراکز رشد کشور را ۴۸ درصد عنوان نمود و اضافه کرد: دو مدل مرکز رشد داریم که در مدل اول، مراکز رشد مستقل بوده و زیرمجموعه پارک های علم و فناوری نیستند و زیر نظر مستقیم وزارت علوم هستند و در مدل دوم مراکز رشد زیرمجموعه پارک های علم و فناوری هر استان هستند که به طور معمول نیز در هر استان یک پارک علم و فناوری وجود دارد.
حسینیان، با اهمیت ترین نیاز تیم های فناور را تامین مالی و حمایت های مالی دانست و اظهار داشت: یکی از دغدغه های افراد نوآور و فناوری تامین منابع مالی و اعتباری است که خوشبختانه باتوجه به همکاریهای معاونت علمی ریاست جمهوری و صندوق های پژوهش و فناوری تسهیلاتی با بهره های کم در اختیار آنها قرار می گیرد که مبلغ این تسهیلات بستگی به طرح ارائه شده دارد.
این فعال دانش بنیان اظهار داشت: ارزیابی طرح ها برعهده داوران و کمیته ارزیابی تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری و معاونت علمی ریاست جمهوری است و ما فقط مُعرف این افراد هستیم تا بعد از آن که داوری بر روی طرح ها و ایده ها انجام شد، این اجازه را پیدا می کنند که به عنوان هسته در مراکز رشد استقرار پیدا کنند.
حسینیان با تأکید بر این که کار مراکز رشد، تیم سازی نیست؛ بلکه کمک به برقراری ارتباط بین افرادی است که بصورت جزیره ای درحال کار و فعالیت هستند، افزود: ما بوسیله برقراری ارتباط بین افراد، کمک می نماییم تا ابتدا ایده خودرا اصلاح کنند و بغیر از این ذهنیتی که محصول فناورانه با فناوری بالا تولید شود، باید این نکته توجه گردد که چه کسی مقرر است از این محصول استفاده نماید. هدف از انجام همه این کارها کسب درآمدی به روش درست و در کنار آن پیشبرد اهداف فناورانه و نوآورانه است که سطح تکنولوژی را بالا برده تا کشور به یک رونق اقتصادی خوب برسد.
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب