ضرورت تقویت ارتباط صنایع با مراکز تحقیقاتی برای دانش بنیان شدن صنعت
به گزارش لیمو بلاگ، رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ارتباط صنایع مختلف و مراکز علمی و تحقیقاتی بمنظور دانش بنیان کردن صنعت بسیار با اهمیت و مهم می باشد.
به گزارش لیمو بلاگ به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در نهمین کنگره بین المللی رنگ و پوشش که در مرکز همایش های بین المللی خلیج فارس جزیره کیش برگزار گردید، اظهار داشت: این کنگره با همکاری مجموعه های مختلف شامل انجمن تولیدکنندگان رنگ و پوشش همچون دانشگاه صنعتی امیرکبیر که توسط پژوهشگران و اساتید مختلف شکل گرفته است، در کنار جایگاه صنایع مختلف اهمیت بالایی دارد.
وی در ادامه اشاره کرد: اگر رجوعی به آمار و اطلاعات در سطح دنیا داشته باشیم امروزه کشورها رقمی حدود دو نیم میلیون دلار معادل سه یا چهار درصد تولید ناخالص ملی خودرا به عنوان خسارات ناشی از خوردگی صرف می کنند. بدین سبب خوردگی که امروز در بخش ها و صنایع مختلف نقش جدی دارد و آماری که در دهه ۸۰ یعنی بالاتر از ۲۰ سال پیش در کشور ما مطرح بود، بحث خسارتی در حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان برای این مساله عنوان می شد که امروزحتما این آمار چند برابر شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همین طور اشاره کرد: باتوجه به رقم بالای خسارتی که در سطح دنیا از نظر خوردگی مطرح می شود و آثار اقتصادی که این مساله دارد. تشکیل چنین همایش ها و ارائه راهکارهای علمی دراین خصوص می تواند تا حدی جلوی این خسارت را بگیرد.
دکتر رهایی اشاره کرد: اگر ملاحظه ای به بخش های مختلف اقتصادی و صنعتی داشته باشیم نقش برجسته فناورهای نوین در صنایع پیشرفته همچون صنایع رنگ و پوشش را مشاهده خواهیم کرد. چونکه امروز در بخش های مختلف صنعتی کشور ما که قابل رقابت با صنایع خارجی هستند، صنعت دانش بنیان یا تولید مبتنی بر دانش به عنوان شعار مهم و کلیدی مطرح است و این شعار در صنایع مختلف و مهم نیز به کار می آید. از این جنبه ارتباط صنایع مختلف و مراکز علمی و تحقیقاتی بمنظور دانش بنیان کردن صنعت بسیار با اهمیت و مهم می باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد: سازگاری با محیط زیست در تولید موضوع بسیار مهمی در دنیا است امروز خوردگی مواد اساسا سبب خسارت هایی زیست محیطی خواهد شد. از این جنبه نقش نگهداری محیط زیست و استفاده از پوشش های مناسب موضوع مهمی است. ما می توانیم ادعا نماییم بخش های صنعتی که زیرساخت های علمی و پژوهشی در عرصه رنگ و پوشش ندارند، نمی توانند وارد زنجیره ارزشی محصولات پیشرفته شوند و ضررهای اقتصادی زیادی را به همراه خواهند داشت.
رهایی اشاره کرد: در صنعت ساختمان که از صنایع مهم و پر اشتغال کشور است از گذشته بحث خوردگی خصوصاً در بخشهایی که از فولاد استفاده می شود خسارت های قابل توجهی را به وجود آورده و عمر ساختمان ها را به شدت کاهش داده است. در جزیزه کیش و مناطق جنوبی کشور ساختمان ها شرایط حادی از نظر خوردگی دارند. به طوریکه در سالیان ۱۳۶۰ عمر متوسط ساختمان ها حدود ۵ تا ۱۰ سال بود، یعنی این ساختمان ها یک پنجم متوسط عمر جهانی عمر داشتند. اما باتوجه به حجم سرمایه گذاری که در این صنعت صورت پذیرفت آثار خسارت های اقتصادی این امر کم شد.
وی اضافه کرد: باتوجه به نگاه ویژه ای که امروز در بحث پوشش ها وجود دارد، استفاده از رنگ و پوشش در صنعت نیز با یک تناسب علمی توسعه یافته است. ضمن این که راهکارهای علمی مختلفی که دراین زمینه مطرح می شود نظیر استفاده از کامپوزیت ها در فولاد یا صنایع مشابه ما موفق شدیم دوره عمر سازها را در مقایسه با گذشته چند برابر افزایش دهیم این مساله برگشت اقتصادی مهمی به همراه داشته است.
رهایی اضافه کرد: امیدوار هستم در این کنگره یافته هایی که از طرف همکاران در مراکز مختلف علمی مطرح می شود، فضایی مناسبی را برای مبادله تجربیات شکل دهد تا ما موفق شویم در آخر این کنگره تحول مهمی در استفاده از رنگ و پوشش های مناسب در صنایع مختلف داشته باشیم. بر این اساس لازم است از تمامی بخشهایی که در برگزاری این گردهمایی علمی مشارکت داشتند، تشکر کنم. امیدوار هستم نتیجه غائی این کنگره بستری برای تقویت مشارکت بین صنعت مهم رنگ و مراکز علمی کشور باشد.
منبع: لیمو بلاگ
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب