تبادل اطلاعات از راه لوله های فلزی انتقال نفت و گاز
به گزارش لیمو بلاگ، محققان شرکتی دانش بنیان با دستیابی به فناوری نوینی، امکان تبادل اطلاعات از راه لوله های فلزی انتقال نفت و گاز را فراهم کردند که تحولی در پایش، کنترل و کاهش هزینه ها بوجود آورده است.
به گزارش لیمو بلاگ به نقل از معاونت علمی، فناوری اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، متخصصان یک شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز، با طراحی و ساخت «سیستم انتقال داده بر بستر لوله»، از لوله های فلزی موجود بعنوان بستری برای انتقال اطلاعات استفاده می نمایند. در مناطق دورافتاده که ایجاد شبکه های ارتباطی پرهزینه و زمان بر است، این فناوری دانش بنیان، راهکاری نوین و مقرون به صرفه ارائه می کند و جایگزینی به صرفه برای فیبر نوری است.
این سیستم، بستر لوله را به یک محیط انتقال داده تبدیل میکند. به این ترتیب، همان لوله ای که نفت، آب یا گاز را منتقل می کند، داده ها را هم انتقال می دهد که این امر باعث کاهش چشم گیر هزینه ها و افزایش سرعت و دقت عملیات می شود.
این فناوری در یک پروژه، هزینه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی را به ۳۳ میلیارد تومان کاهش داده است که به ثبت اختراع رسیده و برای اولین بار در ایران و جهان ساخته شده و بعد از یک دهه پژوهش و توسعه، از دو سال قبل در پتروشیمی ها، پالایشگاه ها و سایر شرکتهای مرتبط مورد استفاده قرار گرفته است.
از خصوصیت های این سیستم میتوان به ورودی های آنالوگ و دیجیتال، باتری داخلی با طول عمر ۵ سال و مقاومت در مقابل خوردگی و رطوبت اشاره نمود. این محصول، در واقع یک سیستم تله متری است که بدون احتیاج به کابل کشی یا حفاری، اطلاعات را از راه لوله های موجود ارسال و دریافت می کند.
سرعت انجام کار با این سیستم بسیار بالا و هزینه آن به مراتب کمتر از فیبر نوری است. ضمن این که فیبر نوری در مناطق صعب العبور احتیاج به کانال کشی و بسترسازی دارد، اما محصول ما با همان لوله ای که انتقال داده شده، کار خویش را انجام می دهد.
منبع: لیمو بلاگ
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب