ساخت بیوراكتور یك بار مصرف كشت ریشه گیاهان دارویی در كشور

ساخت بیوراكتور یك بار مصرف كشت ریشه گیاهان دارویی در كشور

به گزارش لیمو بلاگ با ساخت بیوراكتورهای یك بار مصرف كشت ریشه گیاهان دارویی در پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی، امكان تولید متابولیت های ثانویه گیاهی با سهولت بیشتر و هزینه ای به مراتب كمتر در كشور فراهم گردید.


به گزارش لیمو بلاگ به نقل از پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی، مرتضی خان احمدی، رئیس پژوهشكده متابولیت های ثانویه این پژوهشگاه در توضیح این دستاورد اظهار داشت: متابولیت های ثانویه گیاهی كاربردهای فراوانی در صنایع دارویی، غذایی، آرایشی و بعضی از صنایع دیگر دارند و با اقبال مجدد مردم به تركیبات طبیعی پیشبینی می شود استفاده از این متابولیت ها در آینده افزایش یابد.
وی تصریح كرد: این متابولیت ها در گیاهان به میزان كم تولید می شوند و مقدار تولید آنها در گیاه ثابت نبوده و به تنش های محیطی زنده و غیر زنده وابستگی زیادی دارد. علاوه بر این زراعت بعضی از گیاهان به زمان طولانی و شرایط ویژه نیاز دارند كه تامین آن به سختی امكان پذیر است و از سوی دیگر برداشت گیاهان از رویشگاه های طبیعی هم به تخریب منابع طبیعی و گاها حذف منابع ژنتیكی می انجامد.
خان احمدی خاطرنشان كرد: با عنایت به این مشكلات در دهه های اخیر كشت سلولها و اندام گیاهی بخصوص ریشه های نابجا و مویین در شرایط كنترل شده برای تولید متابولیت های ثانویه پرارزش گیاهی مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و تحقیقات فراوانی در این زمینه در سطح جهان در دست انجام است كه بعضی از آنها به مرحله تجاری وارد شده اند. در این رابطه می توان به تولید داروی ضد سرطان تاكسول و ریشه دارویی جین سینگ اشاره نمود.
رئیس پژوهشكده متابولیت های ثانویه پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی با اشاره به این كه اغلب این تركیبات در بیوراكتورهای بزرگ تولید می شوند كه ساخت و راهبری آنها به سرمایه، زمان و دانش فنی زیاد نیاز دارد، تصریح كرد: به تازگی مفهوم بیوراكتورهای یك بار مصرف مطرح شده كه به زمان و سرمایه كم نیاز داشته و راهبری آنها سهل تر است. بخصوص اینكه برای سلولها و بافت های گیاهی به علت كندی رشد به كنترل دما و pH و هوادهی شدید نیازی نیست.
وی خاطرنشان كرد: پژوهشكده متابولیت های ثانویه با هدف توسعه تولید اقتصادی متابولیت های ثانویه در محیط های كنترل شده نسبت به ساخت بیوراكتورهای یك بار مصرف با حداقل زمان و هزینه ساخت اقدام نموده است. بدنه یك بار مصرف این بیوراكتور از فیلم های پلاستیكی ساخته شده كه بسیار ارزان قیمت بوده و به راحتی در اتوكلاو استریل می شود. البته اتصالات و تجهیزات جانبی مانند فیلترها یك بار مصرف نبوده و قابل استفاده مجدد هستند.
رئیس پژوهشكده متابولیت های ثانویه پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی تصریح كرد: الان بیوراكتورهای ۱۵ لیتری از این نوع با موفقیت برای كشت ریشه نابجای گل راعی مورد استفاده قرار گرفته اند و ماده خشك ۱۳ گرم بر لیتر تولید شده كه در حد مقادیر گزارش شده در سطح جهان است.
به گفته وی، هم اكنون تست بیوراكتورهای ۱۵ لیتری، ۳۰ لیتری و ۶۰ لیتری برای گیاهان مختلف در دست انجام است و تست بیوراكتورهای بزرگتر هم در دست بررسی قرار دارد.

1398/08/01
17:07:23
5.0 / 5
4463
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱