مقابله با شبه علم در بحران كرونا،

در ایام كرونایی قربانی اخبار گمراه كننده نباشیم

در ایام كرونایی قربانی اخبار گمراه كننده نباشیم

به گزارش لیمو بلاگ نایب رئیس انجمن علمی كتابداری و اطلاع رسانی ایران با تاكید بر اینكه در ایام كرونایی قربانی اخبار گمراه كننده نباشیم، اظهار داشت: فورواردكردن خبر و اطلاعات جعلی و غلط، هنگامی كه حقیقت برملا شود، سبب شرمساری و از دست رفتن اعتبار در نزد دیگران می شود.


به گزارش لیمو بلاگ به نقل از ایسنا، دكتر ابراهیم افشار نایب رئیس انجمن علمی كتابداری و اطلاع رسانی ایران با پیوستن به پویش #علمی_شو كرسی یونسكو در ترویج علم، یادداشتی را با عنوان " قربانی خبرهای دروغ و گمراه كننده نباشیم" منتشر نمود.
در این یادداشت آمده است:
"در این روزهای نگرانی آور خانه نشینی، فضای مجازی مجرای اصلی خبرگیری بیشتر ما شده است. افراد و كانال های شبكه های اجتماعی گوناگون به دور از هر كنترل رسمی، انواع پیام ها را در تمامی ساعات شبانه روز به ما می رسانند و ما نیز گوش بزنگ آنها هستیم، پیام هایشان را دریافت می نماییم، می خوانیم، می شنویم، می بینیم سپس با چند كلیك آنرا برای دوستان و آشنایان و اعضای گروه هایی كه عضوشان هستیم می فرستیم.
در صورتیكه به لطف فضای مجازی اطلاعات خودرا از منابع پرشمار و متنوع دریافت می نماییم، ناشناخته و غیرمسئول بودن خیلی از این منابع می توانند ما و مخاطبان پیام هایمان را قربانی خبرهای دروغ و گمراه كننده كنند. فورواردكردن خبر و اطلاعات جعلی و غلط، هنگامی كه حقیقت برملا شود، سبب شرمساری و از دست رفتن اعتبار در نزد دیگران می شود.
برای پیش گیری از چنین اتفاقی پیشنهاد می شود: فقط به خبرهای رسانه های معتبر و شناخته شده جهانی و داخلی اعتماد كنید و خبرهایی را كه از رسانه های ناشناس و افراد دریافت می كنید، بلافاصله باور نكنید و برای دیگران نفرستید. آنرا در سایت رسانه های معتبر و شناخته شده جستجو كنید و تا زمانی كه تأیید آنرا از رسانه های اخیر دریافت نكرده اید، از فورارد كردن آن به دیگران بپرهیزید.
احتیاط فوق هنگامی بسیار بیشتر لزوم دارد كه خبر مورد نظر جنجالی و شگفت آور یا مقابل كسی، گروهی، سازمانی، یا دولتی باشد؛ یا آنكه خبری باشد كه شما از آن خوشتان می آید و به باور كردن آن علاقه دارید.
اطلاعات علمی، ادبی، تاریخی، و اجتماعی را كه از رسانه های ناشناس و افراد دریافت می كنید با اطلاعات موجود در كتاب ها و سایت های معتبر مقایسه كنید و بعد از اطمینان از صحت آن برای دیگران بفرستید و خود نیز آنرا باور كنید. یك منبع نسبتاً معتبر و در دسترس برای این منظور سایت ویكی پدیای فارسی و انگلیسی است. سایت های پرشمار متعلق به دانشنامه ها و فرهنگ های معتبر فارسی و انگلیسی و دیگر زبان هائی كه با آنها آشنا هستید نیز منابع مهم برای اطمینان یافتن از درستی اطلاعات است".




منبع:

1399/01/09
23:37:23
5.0 / 5
3559
تگهای خبر: سازمان , سایت
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱