درمان دردهای میگرنی، دندانی و اختلالات خواب با استنشاق نانو پدهای معطر

درمان دردهای میگرنی، دندانی و اختلالات خواب با استنشاق نانو پدهای معطر

لیمو بلاگ: تعدادی از محققان با بهره گیری از عصاره های معطر گیاهان دارویی پدهای معطری را معرفی كردند كه علاوه بر درمان زخم قادر به تسكین دردهای دندانی است، ضمن آنكه با استنشاق آن می توان دردهای میگرنی و اختلالات خواب را مرتفع كرد.


فرزانه نایب حبیب، دکتری تخصصی مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و از پژوهشگران این طرح در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: ما در این تحقیقات یک لایه فعال الکتروریسی طراحی و تولید کردیم که حاوی عصاره گیاهان معطر است که به صورت آهسته رهش می تواند عصاره معطر گیاهی را در مدت یک ماه رها سازی کند و در طول این مدت خواص خوب خودرا اعمال نماید.
وی با اعلان اینکه این پدها برای کاربردهای مختلف در ۶ حوزه تعریف شده است، اظهار نمود: نانو الیاف الکتروریسی اصلاح شده با عوامل مختلف ضدمیکروبی و یا سایر مواد مانند داروها و عصاره های معطر برای طیف گسترده ای از کاربردها به کار گرفته شده است.
نایب حبیب یکی از کاربردهای این پد فعال را در بسته بندی مواد غذایی دانست و اشاره کرد: توت فرنگی در مدت یک هفته فاسد شده و از بین می رود و ما برای صادرات آن با چالش مواجه هستیم، بر این اساس از این پد می توان برای افزایش زمان نگهداری این نوع مواد غذایی بهره برد؛ چونکه پد تولید شده می تواند به مدت یک ماه و حتی بیشتر این میوه را تازه نگه دارد.
وی درمان اختلال خواب، استرس و اضطراب، درمان میگرن، "ترمیم زخم"، "تسکین دردهای دندانی" و جلوگیری از انتشار عوامل آلاینده" را از دیگر کاربردهای این پد عنوان نمود و تصریح کرد: مواد معطر بسته به نوع کاربرد متفاوت می باشد، مثلا برای اعمال آرامش از عصاره "لوندر" استفاده شده است.
این محقق با اشاره به کاربردهای این پد در درمان دردهای دندانی، توضیح داد: برای درمان درد دندان معمولا از "لیدوکائین" استفاده می شود که کل حفره دهان بی حس می شود؛ ولی این پد تا زمانی که فرد به دندانپزشک مراجعه کند، قادر به تسکین درد دندانی است.
وی با اشاره به عصاره های استفاده شده در این پد فعال، اظهار نمود: عصاره های استفاده شده در این پد از پوسته، برگ، ساقه و ریشه گیاهان دارویی به دست آمده است و دارای خاصیت های فراوانی همچون آنتی اکسیدان، ضد التهابی، ضد میکروبی، ضد ویروس و ضد سرطانی هستند.
نایب حبیب به بیان نحوه استفاده از این پد پرداخت و اظهار داشت: استنشاق اسانس و یا اجزای فرار آنها نقش قابل توجهی در کنترل سیستم عصبی مرکزی دارد و از این روش در طب سنتی چینی برای درمان صرع استفاده می شود.
بگفته وی به سبب خواص آنتی میکروبی عصاره ها، کاربرد بسیار زیادی در ترمیم زخم برای از بین بردن میکروارگانیسم های بیماری زا، بدون لطمه رساندن به سلول های جوان بافت تازه تشکیل شده دارند.
وی با اعلان اینکه از نانو الیاف الکتروریسی شده حاوی عصاره ها در ساختار این پد بهره بردیم، تصریح کرد: این روش می تواند از به کاربردن الکل و سایر محلول های شیمیایی برای ضد عفونی کردن زخم جلوگیری کند و ترمیم زخم را شتاب بخشد.
این محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد: نانو الیاف تولید شده دارای خواص ضد میکروبی مداوم بدون ایجاد مقاومت میکروبی و جایگزین مناسبی برای انواع ضد عفونی کننده های شیمیایی و آنتی بیوتیک ها است؛ علاوه بر آن این الیاف دارای خواص آنتی اکسیدانی جهت درمان بیماری ها، تسکین دهنده انواع درد شامل دندان درد، سر درد و دردهای مزمن و قابل استفاده در پوشش داخلی بسته بندی دارو و غذا است.
نایب حبیب اظهار داشت: از آنجایی که آلودگی میکروبی موجب کاهش طول عمر مواد غذایی و افزایش ریسک مبتلاشدن به بعضی از بیماری ها می شود، بدین جهت از مواد معدنی و آلی و بیولوژیکی عوامل ضد میکروبی استفاده می شود و در این راستا عصاره های معطر بعنوان ماده طبیعی با فعالیت ضد میکروبی قدرتمند در مقابل انواع مواد غذایی توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده مورد تایید قرار گرفته است و این امر بیان کننده آن است که از این مواد بعنوان صنایع غذایی «بدون نیاز به تأیید بیشتر» می توان استفاده نمود.
وی اظهارکرد: مطالعه انجام شده بر روی محصول توت فرنگی، نشان داد که نانو الیاف الکتروریسی شده حاوی عصاره دارچین به نحو مطلوبی یک بسته بندی ایده آل برای محافظت از توت فرنگی برای جلوگیری از فاسد شدن شمرده می شود، همین طور از این نانو الیاف برای بسته بندی قارچ نیز می توان بهره برد.
نایب حبیب اظهار داشت: از این نانو الیاف معطر باتوجه به ماده مؤثره مواد معطر می توان برای تسکین درد دندان و سر درد استفاده نمود. عصاره های گیاهی اکثراً علاوه بر بوی خوب، ضد میکروب و آنتی باکتریال هستند. پد سردرد نانو الیاف بوسیله استنشاق عروق مغزی باز می شود و سردرد آرام می شود.
وی ادامه داد: پد تولید شده می تواند تا یک ماه عصاره معطر را درخود نگهداری کند و بنا بر این این محصول یک بار مصرف نیست. این پد در ماسک های تنفسی نیز قابل استفاده می باشد که علاوه بر فیلتراسیون می تواند یک رایحه خوب داشته باشد.
نایب حبیب تصریح کرد: این طرح برگرفته از رایحه درمانی ابن سینا است که ما در مقیاس صنعتی آنرا عرضه نموده ایم، درحال حاضر نمونه آزمایشگاهی این محصول ساخته شده است و نیاز به جذب سرمایه گذار دارد.
بگفته وی، این طرح از طرف دکتر اکبری و مهندس فائزه آقا بالی اجرایی شده است.




منبع:

1399/05/03
21:56:56
5.0 / 5
2229
تگهای خبر: پزشكی , پژوهش , تولید , دانشگاه
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳