انتقاد ستاری از واردات مواد اولیه با توجه به بنیه علمی كشور؛

رتبه پنجم جهانی ایران در شیمی و واردات یك میلیارد دلاری مواد اولیه دارویی!

رتبه پنجم جهانی ایران در شیمی و واردات یك میلیارد دلاری مواد اولیه دارویی!

به گزارش لیمو بلاگ معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اعلان اینکه هم اکنون بیش از یک میلیارد دلار واردات مواد اولیه دارویی در کشور داریم، اظهار داشت: ایران در زمینه تولید مقالات شیمی رتبه پنجم- ششم جهانی را دارد و این شایسته ما نیست که باتوجه به این بنیه علمی، مبالغ بالایی را برای واردات مواد اولیه دارویی که خیلی از آنها فرمولاسیون پیچیده ای ندارند، هزینه نماییم.


به گزارش لیمو بلاگ به نقل از ایسنا سورنا ستاری امروز در مراسم رونمایی از فرآورده ها و دانش فنی محصولات زیست فناوری دو شتابدهنده دانش بنیان که در محل ساختمان معاونت علمی برگزار شد؛ با اعلان اینکه هم اکنون بیش از یک میلیارد دلار واردات مواد اولیه دارویی در کشور داریم، اضافه کرد: این در حالیست که خیلی از این مواد قابل تولید در کشور هستند؛ بدین جهت در معاونت علمی در امتداد تامین مواد اولیه دارویی در کشور برنامه مفصلی را از یک سال و نیم گذشته برای تولید محصولاتی که بیش از دو میلیون دلار واردات داشته است، طرح ریزی شده است.
وی تدوین این برنامه برای تولید مواد اولیه دارویی را برمبنای ظرفیت بسیار بالای کشور در حوزه های زیست فناوری، بیوتکنولوژی و مهندسی شیمی دانست و اشاره کرد: ایران در زمینه تولید مقالات شیمی رتبه پنجم- ششم جهانی را دارد و این شایسته ما نیست که باتوجه به این بنیه علمی، مبالغ بالایی را برای واردات مواد اولیه دارویی که خیلی از آنها فرمولاسیون پیچیده ای ندارند، هزینه نماییم.
ستاری با ابراز خرسندی از شکل گیری اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور، تصریح کرد: ارتباط بین شرکت های داروسازی و شتابدهنده های کسب وکار صورت گرفته که اتفاق بزرگی است، ضمن آنکه جوانان توانمندی داریم که قادرند این محصولات را در کشور تولید کنند و به نتیجه برسانند؛ اینها همه اتفاقات بزرگی است که در کشور صورت گرفته ولی با اهمیت تر از آن فرهنگی است که دراین زمینه در کشور در حال شکل گیری و توسعه است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه در زمینه بیوتکنولوژی ایران دارای بزرگترین شرکت های بیوتکنولوژی در منطقه است، اضافه کرد: هم اکنون ما شرکت هایی داریم که سالی چند صد میلیارد تومان هزینه برای بخش تحقیق و توسعه (R&D) سرمایه گذاری می کنند و این اتفاق بزرگی است که شرکت های خصوصی در حوزه بیوتکنولوژی سالی چند صد میلیارد تومان صرف هزینه تحقیق و توسعه کنند.
ستاری با تاکید بر اینکه زمانی که بخش خصوصی بر روی تحقیق و توسعه سرمایه گذاری می نماید، کیفیت آن نسبت به بخش دولتی متفاوت می باشد، اضافه کرد: در بخش خصوصی کارآفرینانی داریم که برای پژوهش از سرمایه خود و پول جیبشان هزینه می کنند. کارآفرینی که از سرمایه خودش برای پژوهش هزینه می کند، متفاوت از سرمایه گذاری دولتی است که از پول مردم و مالیات مردم هزینه می کند و از لحاظ درصد و کیفیت تاثیرگذاری بسیار با هم متفاوت می باشد و دلیل اینکه از هزینه کرد بخش خصوصی محصول خارج می شود و از سرمایه گذاری بخش دولتی محصولی حاصل نمی شود؛ همین موضوع است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اشاره کرد: کسی که در بخش خصوصی سرمایه خودرا برای تحقیق و توسعه هزینه می کند، نظارت آن نیز با بخش دولتی فرق دارد؛ چونکه بخش خصوصی نسبت به سرمایه خود دلسوزتر است.
وی شرکت های دانش بنیان، شتابدهنده ها و اعضای اکوسیستم نوآوری کشور را سربازان کشور در حوزه تحریم و حل مشکلات مردم توصیف کرد و اظهار داشت: هم اکنون اعضای این سیستم تعداد زیادی اشتغالزایی در کشور به وجود آورده اند و همین طور تولید تعداد زیادی از اقلام وارداتی که برای حوزه سلامت کشور است، توسط این شرکتها صورت گرفته و در حال انجام می باشد.




منبع:

1399/12/05
19:01:52
0.0 / 5
1074
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵