در گفت وگو با ایسنا مطرح شد
تكیه بر دانش بومی تنها راه برون رفت از شرایط فعلی كشور
لیمو بلاگ: رئیس هیات مدیره انجمن صنایع همگن برق و الكترونیك خراسان رضوی اظهار داشت: تكیه بر دانش بومی و انتقال فناوری به خارج از كشور فرصتی مطلوب برای كسب درآمد در دوران تحریم هاست كه امیدواریم مسئولین كمك بیشتری به شركت های دانش بنیان كنند تا آنها محصولات خودرا نه تنها در ایران، بلكه در دنیا گسترش دهند.
محمدعلی چمنیان در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: من مؤسس یكی از شركت های دانش بنیان هستم كه سال ۹۶ بعنوان صادركننده نمونه دانش بنیان كشور انتخاب شد؛ این شركت از شركت های دانش بنیان پارك علم و فناوری خراسان است كه با هدف نوآوری در صنایع زیربنایی مهم كشور و تجاری سازی دانش الكترونیك و در جهت طراحی و ساخت تجهیزات مبدل های انرژی الكتریكی، مجری پروژه های مخابراتی و بعنوان تنها تولیدكننده منابع تغذیه سوئیچینگ در شمال و شرق كشور، از سال ۱۳۷۴ فعالیت خودرا رسماً آغاز نموده است.
وی افزود: زمانی كه ما این شركت را راه اندازی كردیم، سه نفر بودیم و در یك كارگاه ۲۵ متری شروع به كار كردیم و الان بیشتر از ۷۰۰ نفر پرسنل داریم و برای كارخانه جدیدی كه راه اندازی شده است، بیشتر از ۴۰۰ نفر پرسنل پیش بینی كرده ایم. بخش الكترونیك در شهرك صنعتی مشهد و یك كارخانه صنعتی باتری در شهرك صنعتی كاویان فریمان راه اندازی شده و كارخانه جدیدی كه راه اندازی شده است، در شهرك صنعتی چناران است.
هیچ كس باور نداشت با دانش بومی خود فناوری صادراتی تولید كنیم
رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع همگن برق و الكترونیك خراسان رضوی اضافه كرد: هیچكس در گذشته باور نداشت كه ما از دانش بومی خود چنین فناوری و محصولی ایجاد نماییم. همه فكر می كردند كه باید محصولی از خارج وارد و آنرا كپی نماییم. اما ما توانستیم در سال هایی كه نامی از استارتاپ و دانش بنیان نبود، محصولاتی را در این شركت تولید نماییم كه در دنیا نمونه ساخته شده ای از آن وجود نداشت و برای ساخت این محصولات از همان دوران فارغ التحصیلیم از رشته الكترونیك دانشگاه فردوسی، مقالات علمی متعددی را مطالعه كردم تا سرانجام موفق شدم. ما جزو نخستین كسانی بودیم كه چنین فناوری الكترونیكی را در امور مخابراتی نمایش كردیم.
چمنیان افزود: متأسفانه با گذشت این مدت هنوز خیلی افراد هستند كه از ما جویای نمونه خارجی محصولاتمان هستند، اما محصولات ما دانش بنیان هستند، یعنی با نوآوری و دانش پایه تولید شده اند و هیچگونه مهندسی معكوسی انجام نداده ایم.
دستیابی به تكنولوژی با استفاده از دانش پایه در صنعت تمرین نشده است
وی با اشاره به اینكه متأسفانه در صنعت ما دستیابی به تكنولوژی با استفاده از دانش پایه تمرین نشده است و اغلب بر دوش ماشین آلات است، اشاره كرد: این در شرایطی است كه مفهوم فناوری، روش تولید است. ما از ابتدا محصولات را فقط با دانش خود تولید كرده ایم و همین امر موجب شد كه بعنوان صادر كننده نمونه دانش بنیان كشور معرفی شویم.
مدیرعامل این شركت دانش بنیان عنوان كرد: فناوری ما چون بومی بوده است، خیلی از كشورها خواهان نمایش فناوری ما به آن كشورها شده اند. كشوری مانند افغانستان از ما خواسته است تا این فناوری را به آنجا منتقل نماییم و از كشورهای عربی همچون عمان و قطر باز تقاضای نمایش برخی نمونه های خودرا داشته ایم. ماه گذشته در مسكو مذاكراتی با نماینده مجلس دومای روسیه، آقای گنادی اسكیلیار (عضو كمیته انرژی روسیه) داشته ام كه از ما خواسته اند بعضی از محصولاتمان را در آنجا تولید نماییم.
فرصت ها و تهدیدهای تحریم ها برای شركت های دانش بنیان
چمنیان با تاكید بر اینكه حالا در مرحله ای هستیم كه اگر شرایط بین المللی بهتر شود، می توانیم با انتقال فناوری به خارج از كشور كسب درآمد نماییم، اظهار داشت: در زمانی كه تحریم می شویم، هم تهدید ایجاد می شود و هم فرصت، البته در زمان تحریم فرصت هایی باز ایجاد می شود. حالا میزان فروش نفت كم شده و منابع ارزی كشور باز به تبع آن كم می شود و دولتمردان هزینه كمتری برای واردات برخی محصولات خارجی متقبل می شوند و این فرصتی برای شركت های دانش بنیان است كه در بازه زمانی كوتاه برای رفع نیاز بازار و جامعه اقدام نمایند.
وی افزود: حتی آن روزی كه تحریم ها برداشته می شود و فروش نفت و واردات ارز زیاد می شود، سیستم اقتصادی طوری می شود كه واردات محصولات بیشتر شده و شركت ها باید به مرحله ای برسند تا توانایی رقابت با محصولات خارجی را داشته باشند. البته باید اشاره نمود كه این زمان طولانی نیست.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع همگن برق و الكترونیك خراسان رضوی اشاره كرد: اما مسئله ای كه در دوران تحریم، شركت های دانش بنیان را تهدید می كند، مشكلاتی است كه برای واردات مواد اولیه، به خصوص در شركت های كوچك تر به وجود می آید، برای اینكه شركت های كوچك مواد اولیه خودرا از بازار وارد كرده و واردكننده نبوده اند و در شرایط حال حاضر با كمبود مواد اولیه مواجه گشته اند. از طرف دیگر یكی از اشكالات، انتقال ارز برای سفارش محصولات در دوران تحریم است.
چمنیان بیان كرد: تحریم ها روابط علمی شركت های بزرگ دانش بنیان را با مراكز دانشی دنیا دشوارتر و حضور آنها را كمرنگ تر می كند. امیدواریم مسئولین كمك بیشتری به شركت های دانش بنیان كنند تا فروش محصولات خودرا نه تنها در ایران، بلكه در دنیا گسترش دهند.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع همگن برق و الكترونیك خراسان رضوی اشاره كرد: من با عنایت به مسئولیت خود، از مشكلات شركت ها و گروه های كوچك الكترونیكی مطلع هستم و در صدد رفع آنها در انجمن هستیم.
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب