یك مدیر دانش بنیان خبر داد؛

تولید انبوه داروی اورژانسی پس از سکته و آمبولی ریه

تولید انبوه داروی اورژانسی پس از سکته و آمبولی ریه

لیمو بلاگ: فناوران در یک شرکت دانش بنیان موفق به کسب دانش فنی یک داروی اورژانسی پس از یک شرکت امریکایی شدند که بعد از سکته قلبی و مغزی و بمنظور باز کردن رگ های خونی تجویز می شود.



محسنی در گفت و گو با خبرنگار مهر، از تولید یک داروی اورژانسی بایوتک توسط فناوران این شرکت آگاهی داد و اظهار داشت: این دارو که آلتاپلاز نام دارد، بصورت اورژانسی برای افرادی که سکته مغزی و یا قلبی کرده اند و یا امبولی ریه شده اند، مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد این دارو به این صورت است که لخته خون در مویرگ و یا رگ را لیز و مسیر گردش خون را باز می کند.
مدیر فنی شرکت دانش بنیان آرنا حیات دانش ضمن اشاره به این که این دارو با تشخیص و تجویز پزشک به سرعت به فرد تزریق می شود، اظهار داشت: تنها یک شرکت امریکایی این دارو با چنین کارکردی را تولید می کند و کل کشورهای دنیا را پوشش داده است. خوشبختانه فناوران و پژوهشگران ایرانی در این شرکت توانسته اند به دانش فنی آن دست یابند.
وی با اشاره به اینکه این محصول مجوز واردات دارد و هم اکنون با بومی سازی آن واردات آن کاسته شده است، خاطرنشان کرد: ثبت سفارش این دارو و دریافت آن توسط کشورها به سختی صورت می گیرد و بسیار زمان بر است.
این فعال فناور افزود: ما طی ۲ سال برای تولید اولیه دارو مطالعات بالینی انجام دادیم و پس از تاییدیه نهایی برای تجاری سازی، به علت این که شرایط تولید انبوه را نداشتیم به مقدار محدود تولید صورت گرفت اما هم اکنون می خواهیم وارد فاز تولید انبوه شویم. محسنی با بیان این که در یکسال اخیر ۱۰ هزار ویال از این دارو تولید و در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گرفته است، اظهار داشت: این دارو به علت اورژانسی بودن آن، توسط سازمان غذا دارو خریداری و ان ها مبادرت به توزیع در بیمارستان ها می کنند. وی قیمت هر ویال این دارو (نمونه خارجی) را ۴ هزار و ۵۰۰ دلار عنوان نمود و اظهار داشت: قیمت نمونه داخلی این دارو که توسط سازمان غذا و دارو خریداری می شود، چیزی حدود ۷-۸ میلیون تومان است.
به گفته مدیر فنی این شرکت دانش بنیان، این دارو پتانسیل خوبی برای صادرات به کشورهای آفریقایی، امریکای جنوبی و حاشیه خلیج فارس دارد و تا حالا درخواست هایی از هندوستان، روسیه، سوریه، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس برای صادرات آن داشتیم. با عنایت به تولید محدود این دارو در یکسال اخیر و تامین نیاز داخلی کشور، تنها چندین محموله محدود به کشور امارات و ونزوئلا صادرات داشته ایم.
وی همین طور به تولید داروی دیگری با عنوان آکسابین در این شرکت اشاره نمود و اظهار داشت: این دارو جزو دسته داروهای ضد انعقاد خوراکی است که با کنترل و مهار برخی شاخصهای انعقادی در خون میزان انعقاد پذیری خون را می کاهد و قادر به حل کردن و از بین بردن تدریجی لخته های تشکیل شده در عروق می شود. کنترل تشکیل لخته و یا از بین بردن لخته ها از بروز آمبولی ریه و سکته مغزی که ناشی از حرکت لخته های کنده شده از عروق عمقی به سمت ریه و از قلب به سمت مغز و سایر اندام ها پیشگیری می کند. همین طور آکسابین در مواردی مثل برخی اعمال جراحی بصورت پیشگیرانه برای اجتناب از بروز لخته در وریدهای عمقی تجویز می شود.
به گفته محسنی این دارو بمنظور جلوگیری از ایجاد لخته و کاهش ریسک سکته مغزی در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی یا AFدر بیمارانی که تنگی متوسط تا شدید دریچه میترال و یا دریچه مصنوعی فلزی نداشته باشند، درمان آمبولی ریه، جلوگیری از عود مجدد ترمبوز وریدهای عمقی و آمبولی ریه درمان شده و جلوگیری از بروز آمبولی ریه پس از انجام عمل های جراحی تعویض مفصل زانو و تعویض مفصل ران تجویز می شود.

1402/11/14
11:15:52
5.0 / 5
281
تگهای خبر: بیمارستان , پژوهش , تولید , دانش بنیان
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳