در همایش گرامیداشت هفته معدن تاكید شد:

ضرورت توجه به ایجاد نوآوری در بخش معادن

ضرورت توجه به ایجاد نوآوری در بخش معادن

به گزارش لیمو بلاگ، رئیس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه امیرکبیر باتاکید بر ایجاد نوآوری در معادن اظهار داشت: امیدواریم بااستفاده از فناوریهای جدید نظیر هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و... در بخش معدن تحولات صنعتی ایجاد شود.



به گزارش لیمو بلاگ به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر حامد ملاداودی در نوزدهمین همایش گرامیداشت هفته معدن درباب جایگاه معدن در اقتصاد کشور و نحوه ارتقا آن اظهار داشت: امروز معادن و صنایع معدن ما یکی از زمینه های اقتصاد بدون نفت است؛ چونکه با رشد بالا، تنوع بالای مواد و ذخایر فراوان در کشور، این بخش از اقتصاد به عنوان یکی از بخش های پیشران عنوان شد و طی سالهای اخیر نقش عمده ای در صادرات غیرنفتی و ارزآوری کشور پیدا کرده است؛ ضمن این که در وضعیت تحریمی جایگزین نفت می شود.
رییس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد: از طرف دیگر معادن به سبب ایجاد اشتغال در مناطق محروم، محرومیت زدایی و استقرار عدالت اجتماعی می توانند نقش مهمی داشته باشند. بطوریکه تا یک دهه گذشته سهم معادن در تولید ناخالص داخلی کشور ناچیز بود؛ اما طی سالهای اخیر شاهد رشد این سهم در مقایسه با بخش های دیگر نیز همچون کشاورزی و غیره هستیم؛ بدین سبب این امر نیازمند توجه بیشتر حاکمیت و صنعتگران است.
ملاداودی به اهمیت نوآوری در بخش معادن کشور اشاره نمود و اظهار داشت: این امر یک ضرورت است و باید دنبال نوآوری باشیم همچنان که شرکت های بزرگ بخش معادن دنیا نوآوری را با جدیت پیگیری می کنند. اما متاسفانه در کشور ما دو دسته معادن بزرگ را در اختیار دارند این امر سبب شد که نوآوری و رقابت با کندی وارد بخش معادن ما شود. امیدواریم با تصمیم گیری های خوبی که صورت می گیرد انقلاب صنعتی چهارم و نوآوری با جدیت پیگیری شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه کشور ما در انقلاب های صنعتی دیگر یعنی اول، دوم و سوم رویکرد انفعالی داشته است. به سبب این که اتفاقاتی در سطح دنیا افتاده و پادشاهان از آن دنباله روی کردند، بسیار در این زمینه عقب ماندند.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد: امیدواریم در انقلاب چهارم که مواردی همچون هوشمندسازی، استفاده از تکنولوژی های جدیدی نظیر هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، یادگیری ماشین، ماشین های خودران، اینترنت اشیا برای ردیابی و مسیریابی ماشین آلات و وصل کردن آن به سیستم اینترنت و غیره نه رویکرد انفعالی و نه رویکرد شیفتگی داشته باشیم و با بهره گیری از ظرفیتهای داخلی و نخبگی سهم عمده ای در این تحولات صنعتی ایفا نماییم.
در ادامه این همایش کیان میرآفتابی زاده دبیر انجمن علمی دانشکده معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد: این مراسم هر ساله همانند ۱۸ دوره گذشته همزمان با روز معدن برگزار می شد اما امسال به سبب شهادت شهدای خدمت با ۱۱ روز تاخیر اجرا شد.
وی اشاره کرد: نوزدهمین همایش گرامیداشت هفته معادن حول محور نقش انقلاب صنعتی چهارم انجام می شود. دانشجویان همانند دوره های قبل کمک کردند این مراسم را برگزار نماییم.
وی در ادامه اشاره کرد: محور نوزدهمین همایش گرامیداشت هفته معادن برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری جهت توسعه و پیشرفت معادن در آینده اقتصاد کشور و باتوجه به نگاه کلی کشورهای صنعتی و معدنی به هوشمندسازی و مکانیزه کردن داده ها در معادن می باشد بر این اساس دانشجویان و صنعگران باید در این زمینه توجه بیشتری داشته باشند.


منبع:

1403/03/13
15:27:47
5.0 / 5
258
تگهای خبر: اینترنت , تكنولوژی , تولید , دانشگاه
این مطلب لیمو بلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در لیموبلاگ
نظرات بینندگان لیموبلاگ در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳